Kanasemme alkoivat hautomaan kolmisen viikkoa sitten yhteistyöllä kolmea munaa ja ensikertalaisia kun hautomispuuhissa ovat, niin hiukan epäilin onnistuneekohan tuo... Turhaa epäilin, sillä torstai iltana kun menin talliin, niin piipitys kuului kanojen alta Yllättynyt Silloin näin ihan vilaukselta pienen pienen tipusen. Perjantai iltana tipuja olikin jo kaksi ja lauantaina sain kännykkä kameralla jo kuvan yhdestä tipusesta. Voi kuinka ne ovat syötävän suloisia!!!

Nettiä olen ahkerasti selannut, miten tuo tipusten ruokinta oikein meneekään, sillä kanathan ei imetä Nauru Kuoriutumisvaiheessa tipusten mahaan vetäytyvä ruskuiaspussi pitää ne  hengissä ensimmäiset pari-kolme päivää ja sitten niiden pitäisi emojen avustuksella alkaa etsiä tipun suuhun sopivaa  ruokaa. Emoja olen ruokkinut pesään ja tarjonnut tipusillekin lusikasta ruokaa, mutta vielä en ole nähnyt niiden syövän. Koko ajan olen pitänyt kyllä tarjolla pesän ulkopuolella tipuillekin sopivaa ruokaa.

Tosiaankin kaksi kanaa siellä samassa pesässä on típusia lämmittämässä. Yksi muna on vielä kuoriutumatta, mutta voihan olla ettei siitä kuoriudukaan mitään, pitää vissiin odottaa vielä pari päivää ja ottaa muna sitten pois jos mitään ei ala kuulumaan. Olisihan se melkoinen ihme, onnistumisprosentti hautomisessa olisi 100%

Yhteispelillä se hautominenkin sujuu Hymy

Lusikalla tarjoan ruokaa, emoille se maistuukin mutta tipunen ei vielä halua maistaa.

Video Tipun ruokinnasta, joka jäi yrityksen asteelle Kieli ulkona  täällä

Syötävän suloinen Tipu tirppana ja ikää on noin 2 päivää Pusu

 

Babinkin "hautominen" on mielestäni edistynyt eli kupeet alkavat täyttyä, olen ainakin 90% varma että pentusia on tulossa.

Eilen kävimme Jannan kanssa pallohallilla Agi treeneissä. Janna harjoitteli Netalla ja minä Oscarilla. Kiva treenit olikin. Oscar oli nii-in onnellinen kun pääsi pitkästä aikaa treeneihin. Ei meinannut nahoisssan pysyä, koko Oscarin olemus nauroi! Wendy tyttönen on ollut meillä hoidossa keskiviikosta lähtien ja Wendy oli myös mukana Agi treeneissä. Wendy 8kk on kyllä esimerkillinen käytökseltään tilanteessa kuin tilanteessa. Ei välitä lainkaan hälystä ympärillään, vaan haluaa tehdä töitä ihmiselle. otettiin 20cm hypyillä Wendyn kanssa takaakiertoja, takaleikkauksia, 8- kuvioita ym. Loistavasti Wendy irtoaa, tulee käteen ym. ja vauhti on kova. Esteet mennään minimaalisilla kaarroksilla, siivekkeitä hipoen. Wendy meni myös putkea ja pari kertaa puomiakin, ei hirvittänyt lainkaan korkealla olo, suoraan Wendy vaan lähti kiipeämään puomille ja puomin lopussa odottikin nakkipalkka.

Kesällä sitten trenaamme muita esteitä kun 1v. ikä alkaa lähetä, mutta erittäin hienolla alulla Wendyllä on haltuunotto, irtoaminen ja tekniikka yleensä. Saas nähdä kumpi Wendyä sitten kisaiässä ohjaa, minä vai Maiju Nauru