Taas jos vierähtänyt aikaa viime päivityksistä.. Eläinlaumamme on lisääntynyt parilla uuhella. Muutama viikko sitten kävimme hakemassa Kainuunharmas tyttöset Kainon ja Vienon suomenlammas tyttöstemme Maijan ja Meijun kaveriksi :-)
Hyvin ovat kotiutuneet, koiriin ja paimennukseen jo tottuneet. Kainuunharmas on se lammasrotu jota voisin alkaa jopa kasvattamaan. Näillä tytöillä on erityisen kaunis määkimisääni, hyvin erikoinen ja jotenkin "pupeltava/kertova".
2045744.jpg
Vasemmalta oikealle Vieno, Kaino, Meiju. Lisää kuvia täällä.

Paimennusaitauksen sain valmiiksi kun tein ensin risusavottaa :-) melko pimeälläkin voi harjoitella kun tallin päädyssä on tehokas valaisin kohdennettuna aitaukseen. Työpäivän jälkeen kun ei sitä valoa tähän vuodenaikaan ole kuin noin tunnin verran.
2045745.jpg

Kani poikamme Pörrö kastroitiin ja pääsi taas samaan häkkiin Hoppa tyttösen kanssa. Alkuun oli melkoista kissa-hiiri leikkiä, mutta nyt yhteiselo sujuu kuin ennenkin. Suloinen pariskunta. Pariskunta elelee tallissa omassa aitauksessaan ja päivittäin pääsevät juoksemaan talliin. En kyllästy koskaan katsomaan kanien riemuhyppelyä ja leikkiä kun pääsevät kunnolla spurttailemaan isommalle alalle.
2045741.jpg

Talliprojektimme on vielä vaiheessa, vielä olisi karsinoiden lattianvalu ja ovi/ikkuna kaltereiden asennus.  Eipä niillä kiirettä ole kun hevonen tulee näillänäkymin vasta ensi syksynä.
2045743.jpg

PM agikisoissa kävimme 1.11 ja ihan kivasti siellä menikin. Babi sai ekasta kisata 0-voiton ja siirtyi kakkosluokkaan. Yhteisomistus Parson Nelli teki myös 0-voiton ykkösissä upealla radallaan!!
Oscarille ei sovi kisa/harjoitus tauot ja ekalla radalla "mopo keuli" -> tuloksena Hyl, toka radalta sitten 5 (liian tiukka kurvi muurille ja palikat tippui). Viva tempaisi mammaloman jälkeen pari puhdasta rataa. Olisiko muorin kanssa kisattu viimeksi tammikuussa??
Eka radan 0 riitti 3. sijaan, toka radalta yliaikaa, mutta näiden ratojen yhteistulos riitti PIIRIMESTARUUTEEN!

Näytelmissäkin ajattelin käydä vielä tälle vuodelle eli Messariin lähdemme koko perheen voimalla ja mukaan lähtevät Viva sekä Neta. Viva on käynyt elämänsä aikana 14 kertaa näyttelyissä, viimeksi v. 2005 joten  näin  veteraani iän lähestyessä  voisimme vielä muutamissa näytelmissä käydä.

Mun tuurilla Viva on taas karvaton, kuten aikaisemminkin Messarissa. Tuomarina on Marianne Baden Tanskasta, joka on antanut  v. 2003 Turussa  karvattomalle Vivalle Vivan näyttelyuran  ainoan H:n. Eli kovin kallis (48 eur ) nauha pitää lähteä Hesasta asti hakemaan :-D
2045747.jpg
Karvainen versio :-)

2045748.jpg
Karvaton versio :-0

Tässä yksi viikonloppu Tyrnävälle ajellessani piti oikein pysähtyä ja ottaa kuvia kun näin monta Joutsenta pellolla.
2045776.jpg

Mutta sepäs olikin vain "alkusoittoa", kun ajoin hieman eteenpäin, niin niitä olikin VALTAVAN paljon.
2045778.jpg

Lisäsin kuvat Galleriaani isommassa koossa.

PS: Ja että maatilalla on elämää, niin varasin nuoren silkkikana pariskunnan, jonka käyn ensi viikolla hakemassa (tietoa silkkikanoista ).