Pitää aloittaa tää tulosten päivitys kesäkuun alusta, kännykän viestejä apuna käyttäen . Eli kesäkuun alussa olimme agi kisoissa Kajaanissa ja Iisalmessa, ne olivatkin ainoat kisat mitkä tänä kesänä olen koirien kanssa käynyt (kotona on niin kiva touhuta ettei viitsi edes kisareissuille lähteä). Kajaanista ei tullut mainittavia tuloksia Babille ja Netalle. Iisalmessa kisasin itse Netalla kun Janna ei jaksanut lähteä mukaan, saimme siirto nollan kakkosiin ja sijoituimme muistaakseni toiseksi, Babin kanssa ei mainittavaa tulosta. Olenkin huomannut että Babin ja minun agi innostus on vähän hiipunut. Ei koirakaan jaksa olla mukana täysillä jos ei ohjaajakaan. Siksipä emme ole kesällä juuri treenanneet muuta kuin kotipihassa motivaatio treeenejä ja onhan jo eri tahti menossa Elokuun mölli kisoissa meillä oli taas yhteinen sävel radalla , vaikka hylsy tulikin!

Kesäkuun alussa Parson ukkeli Vikke 9,5 v. tekaisi taas kerran mejä kokeessa VOI 1/48 ja elokuun lopussa Vikke päätti kisauransa upeasti VOI 1/42 ja toinen sija Parsoneiden mejä mestaruudessa!! Vikellä on ollut loistava kisaura takana ja vertaistansa saa hakea. Omistajan mielestä elämänsä koira, samanlaista toista ei tule

Capo aloitti Agi kisauransa ja neljännestä kisastaan nollalla toiseksi!! Upeat menohalut pojalla on!! Ja jäljestyskin on jo erittäin hyvällä mallilla, hänestä kuulemme vielä

Sumu poika osallistui ekoihin mölli tokoihin ja hienosti pojalla meni. Sumu on myös kisannut vepessä kesällä ja viimeisimmästä kisasta 21.8  Alo 85 pist. 2 tulos ja sijoitus 2/4  vain 5 pistettä jäi uupumaan 1 tuloksesta. Kunhan vienti alkaa myös kisoissa sujumaan, niin se on sit varma  ykköstulos

Onhan se Sumu poika agissakin kesällä kisannut mm. Hailuodossa Juhannuksena kahdella radalla sijoittui 3. ei ihan puhtaita ratoja, mutta ohjaaja oli kuitenkin tyytyväinen ratoihin!

Mejä menestys Parson kasvateissani jatkui kun BT Oxman Pat " Onni"  valioitui Mejä valioksi heinäkuun alussa Rovaniemen kisoista ja eihän se menestys siihen loppunut vaan Onni käväisi valloittamassa elokuun alussa Norjan ja valioitui Norjan jälkivalioksi!!! Onni oli "utmärket" ja sai harvinaisen HP kunniamaininnan ja tuli toiseksi samoilla pisteillä kuin voittaja

Aivan uskomattoman upeasti kasvattini menestyvät Mejä rintamalla, mutta suurin kunniahan kuuluu ahkerille omistajille!!! Ilman ahkeraa omistajaa ei loistavakaan koira pääse näyttämään taitojaan..

BT Ursaminor "Nini" loisti taas agilityssa , vauhdikas neiti siirtyi heinäkuussa Maaningalla 2-luokkaan 0-voiton kera!!!

Wendy tytteli on kisannut ahkerasti kesän aikana Agissa ja nytpä neiti kisaakin jo 2-luokassa. Yhtenä viikonloppuna puhelin piippasi että Wendypä se tekaisi ohjaajansa kanssa samoissa kisoissa 2 nollaa ja siirtyivät sitten kakosiin, Upeaa!!! Ja juuri äsken (28.8 klo 18.10) sain soiton että W oli kääräissyt Oulun kisoissa hyppärillä nolla voiton!!!!

Viimeisimmät ilouutiset sain tällä viikolla kun Tinni tyttelin kotijoukot kertoivat miten hienosti neiti oli toiminut lintumetsällä. Tämä pieni sitkeä Parson neiti oli noutanut vedestä pitkän matkan päästä saalis linnun ja tosiaankin tuonut sen nätistä perille Ja tämä samainen pikku neiti sai myös keväällä ekasta luolakokeestaan LUT B 41 pist. että on neitillä sitten vietit ja työmoraali kohdallaan. Ihan tippa tulee linssiin kun saa kasvattien omistajilta viestejä että " olisitko uskonut millaisen helmen tulit meille antaneeksi" . Olen kyllä kiitollinen että kasvattini saavat viettää aktiivista elämää ja  näyttää mihin kaikkeen niistä onkaan.

Meidän eläinlauma voi hyvin. Kaikki 6 koiraa ovat ihan hyvässä vedossa. Lily muori 14,5 v. käppäilee pihalla hajujen perässä ja intoutuu välillä jopa jalkapallo leikistä tai jaksais kyllä leikkiä aina kun pallon vaan nakkaa, mutta sen verran vanhuus verottaa että sitten on seuraavana päivänä kulku jäykempää. Lilyllä on jonkinverran takajalkojen tärinää ja kohdusta vuotaa eritettä, niin että housut on aina pidettävä kun Lily on sisällä. Antibioottikuuri ei auttanut eikä kohtua supistava lääkitys, mutta ei tuo housujen pito näytä Lilyä haittaavan. Oscar 11, 5v. on kyllä vanhentunut, takajalkojen tärinää silläkin on paljon ja vedenjuonti on melkoista. Keväällä otetuissa testeissä ei näkynyt mitään hälyttävää. Viva 9,5v. on kuin pentu ikä ei kyllä paina, mitä nyt muutama pikku hammas on lähtenyt suusta, Viva olisi kyllä upeassa näyttely kunnossa, kunhan vaan omistaja jaksaisi innostua näyttelyistä. Pihassa agilitya ollaan otettu Vivankin kanssa mielen virkistykseksi, mutta ei varmankaan enää kisoihin mennä, jos ei sitten piirimestaruuksiin piruuttaan ilmoittaisi

Babista olikin puhetta jo aikaisemmin, kotipihassa ollaan Agiloitu ja toko liikkeitä ollaan silloin tällöin otettu, kisoihin pitäis ilmoittautua, mut kun se motivaatio on vielä hukassa ohjaajalla. Turha lähteä kisoihin jos ei itse ole 100% hommassa mukana, koira kyllä vaistoaa.

Neta on Jannan koira ja minä en sen kummemmin puutu heidän tekemisiinsä, muuta kuin ilmoitan Agi kisoihin kun Janna niin haluaa. Jannalla ja Netalla näyttää olevan niin hieno symbioottinen suhde ettei siihen minua tarvita. Neta menee vaikka solmuun jos Janna niin haluaa. Tällä hetkellä Netalla on juoksu ja seuraavat Agi kisat on varmaankin 16.10 Kajaanissa.

Rox poika on ensi kuun lopulla 1v. sitten voitais mennä jollekin Agi kurssille. Osaahan Rox jo paljon ikäisekseen, se on sellainen poika etten ole hetkeäkään katunut että jäi meille asumaan. Toivotaan että osaan hyödyntää Rox:n hienot vietit ja pääsemme monessa lajissa kokeilemaan "siipiämme". Meillä oli pienimuotoinen pentu tapaaminen heinäkuussa ja hienosti iso Aussie lauma tuli toimeen keskenään.

Velmu kisuli on yhtä Suuri metsästäjä niin kuin ennenkin, ei kyllä hiiret ym. meidän nurkissa hyppele kun Velmu on paikanpäällä. Velmu rakastaa maalaiselämää ja tulee kaikkien eläinten kanssa niin hyvin toimeen. Kanat saavat rauhassa kuopsutella pihalla eikä Velmu niitä hätistele samoin kuin kanit saavat olla rauhassa, mitä nyt meidän uusi kani Mimosa saa välillä tuta Velmun valehyökkäyksen  niskassaan. Pitäähän tulokkaalle nyt paikka näyttää!

Kanat saivat uuden sulhasen kun ruskea partasilkkikukko tuli kesäkuussa meille. Hyvin on perhe elämä alkanut kun nyt peräti 5 tipua on heillä huolehdittavana.

Lampaat ovat saaneet nauttia laiduntamisesta jo monta kuukautta, silloin tällöin ollaan  Rox:n tai Babi:n kanssa niitä paimenneltu, mutta enimmäkseen ovat kesästä nauttineet. Tällä hetkellä tyttelit ovat kuitenkin "töissä" kun ovat maalaismarkkinoilla paimennusnäytöksessä, kotiutunevat parin päivän päästä.

Ja heposten  kuulumiset : heposet saivat kesällä pihaton ja eipä voisi onnellisempia hevosia olla, saavatkin olla pihatossa myöhään syksyyn saakka.  Muutoinkin heposilla on liiankin paljon laidun tilaa, eivät ehdi koko aluetta siistinä pitämään...

Joka päivä ihmettelen miten meillä voi olla niin kilttejä ja rauhallisia heposia. Niiden kanssa on kyllä kiva touhuta! Funi on onneksi ollu alku kesän ontumisten jälkeen terveenä ja Felix taas on tyypillinen shettis joka tahtoo lihoa liikaa kun vain näkeekin heinää. Funi ja Felix on meidän luottoratsuja joiden kanssa köpöttely on todellakin TERAPIAA !! Anxi on vasta syyskuussa 3v. mutta käyttäytyy kuin aikuinen, toki silloin tällöin voi varsamaisuus näkyä. Harvakseltaan Anxin selässä käydään että saa rauhassa aikuistua. Siitä on tulossa hieno perheheppa meille!